Nu har jag fått leta vidare på nätet eftersom jag var så korkad att jag inte antecknade det första receptet. Men det finns många och de är rätt lika varann. Så här gjorde jag idag:
1 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
1 dl solrosfrön
1/2 dl svarta sesamfrön (det går förstås med vita också men svarta blir snyggare)
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl rapsolja
Blanda allt i en bunke
koka upp 2 dl vatten och häll över och blanda igen.
Om du vill kan du också salta degen lite
Tryck ut degen på två plåtar med bakplåtspapper på. Den är kladdig så du behöver mjöl på händerna. Tryck ut den så tunt som möjligt. Nu kan man om man vill strö flingsalt över. Det blir gott men till ost är det oftast bäst med osaltat bröd. Grädda i 150 grader om du har varmluftsugn, annars i 160. Det tar ca 45 minuter tills brödet är klart, det ska gå att bryta, får inte vara det minsta segt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar