torsdag 10 januari 2013

Intelligent life

Finns det några tidskrifter som man inte tröttnar på? Själv har jag försökt med Damernas, Elle, Filter och ett antal andra, men förr eller senare känner jag mig mätt. Men med Intelligent life har den känslan inte infunnit sig än.

Jag skrev om den i somras men den förtjänar faktiskt att nämnas igen. Varje nummer är enormt innehållsrikt både vad gäller text och bild, och här finns något för alla. Förra numret innehöll t.ex. ett reportage i text och bild om en fantastisk konstfestival i Nevada, Burning man. Deltagarna skapar sitt eget samhälle i öknen. De bygger upp sina konstverk och fotograferar, och en vecka senare är allt spårlöst borta. 

De senaste numret innehåller bl.a en vacker bildkavalkad om David Bowie och en lång artikel där olika författare diskuterar Mr Darcy, han i Stolthet och fördom, som lyckas förbli lika fascinerande och avgudad genom åren. En ny serie om matminnen (se där!) inleds också, med en lovsång till yogurt. Vidare återvänder författaren Nicholas Shakespeare till Kambodja med sin far som arbetat på brittiska ambassaden där. 1964 lämnade familjen landet efter att ambassaden stormats och sedan dess har de inte varit tillbaka förrän nu.

Den stora frågan denna gång är Vilken månad är bäst? Tro det eller ej, alternativen är december, maj, juli, oktober, april och brumaire (hallå?!).  Brumaire är ju halva oktober och halva november, otroligt att någon kan argumentera för att det skulle vara bäst! Jaja, detta är en brittisk tidskrift, och bland fördomarna om britter finns väl också att de gillar att lida lite.


Och så mycket mycket mer: film, konst, litteratur, resereportage, natur, mode...

Att prenumerera på Intelligent life kostar runt 300 kr för sex nummer, inte dyrt. Men det finns ett ännu billigare alternativ, den finns nämligen som gratisapp också. Även för iPad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar