tisdag 2 oktober 2012

Min kantarelltoast

Sensommaren och hösten har hittills varit en prövning för oss som inte hittat några kantareller. Uppdateringarna på facebook och instagram har ju svämmat över av kantarellhögar, väldigt frustrerande.

Men i helgen blev det i alla fall min tur också. Inga högar men tillräckligt för att bjuda på kantarelltoast. Det finns hur många recept som helst, men jag undrar om inte det här är det bästa, av två skäl. Dels för att man börjar med att steka bort fukten ur svampen och dels för att man inte stuvar den. Den smakar helt enkelt så mycket kantarell som det bara är möjligt. Dessutom blir brödet så mycket godare när det också steks i smör istället för att läggas i brödrosten.



Kantarelltoast:
Stek svampen i torr panna, alltså utan smör, men med en gnutta hackad vitlök, på medelvärme tills den svettats färdigt.
Lägg i en rejäl smörklick och stek lite till.
Strö på rejält med flingsalt och svartpeppar.
Stek brödskivorna i smör.
Lägg på svampen och riv lite parmesan över.

Så enkelt. Och så otroligt gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar