söndag 9 september 2012

Kräftor och krusbärskräm

Finns det något som inte redan är sagt om kräftor? Ja kanske,  det finns inte så mycket tips på vad man ska göra om man får kräftor över, för det får man ju sällan. Men vi hade det trevliga problemet i år.

Vi brukar köpa levande kräftor och koka själva men i år fick vi köpa ett kilo frysta svenska flodkräftor. Det var ett tungt kilo! Och stora!

Så nästa dag satt vi med en hel del kräftor att äta till lunch. Det blev en saffrans- och chilimajonnäs till och det blev suveränt gott!

Rör ihop
- en tesked vinäger
- en knapp tesked fransk senap
- en nypa salt
- en äggula

Tillsätt en dl olja mycket försiktigt!
Först droppvis, vispa hela tiden. När hälften av oljan är ivispad kan man ta det lite fortare.
Rör i en påse saffran och lite hackad röd chili.


Krusbären var övermogna och smakade inte mycket men MM ville ha krusbärskräm så jag gjorde det (som rabarberkräm)

Den blev över förväntan. Bärsmaken blev mycket tydligare i krämen och den blev så vacker, mörkt röd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar