onsdag 27 maj 2015

Imponera med sauternesgelé. Svårt att misslyckas

Mm hade fått en burk gåslever. Vi skulle verkligen aldrig köpa det själva, har sett på tv hur de stackars gässen tvångsmatas och övergöds. Men nu låg burken ändå och väntade på att konsumeras. Och matsvinn gillar vi ju inte heller, så att kasta den kändes inte som något alternativ.

Jag beställde en brioche på Blooms. Köpte champagne på systemet, André Clouet, och en flaska sauternes. Och så gjorde jag sauternesgelé.  Det ser avancerat ut med de små guldiga gelébitarna och det smakar både friskt och sött mot den feta levern. Och det är hur enkelt som helst att göra.

För två personer behövs
 ett gelatinblad
 två matskedar sauternes.

Lägg gelatinbladet i lite kallt vatten ett par minuter. Krama ur det och lägg det i en kastrull. Låt det smälta på låg värme. Blanda i sauternes. Häll över det hela på ett fat och ställ i kylen.
När det ska serveras är det väldigt lätt att skära ett rutmönster och få små små kuber.

Rosta briochen och lägg på anklever (eller gåslever då om det ändå finns hemma) och strössla över gelén. Och njut med ett glas champagne. Eller sauternes.



Det blir så vackert! Och gott!
Sauternes kan kanske ersättas med annat dessertvin men det bör vara lika sött, annars blir det verkligen inte bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar